FabriciusDesign
Design
Lyddæmpning
Aktiviteter
 
Profil
Kontakt
 
English
FabriciusDesign
Ny kusthistorisk børnebog om Renæssancen
På Kronborg hænger der et gammelt vægtæppe med billede af det første næsehorn, der kom til Europa 1515, som diplomatgave. Med udgangspunkt i Næsehorns-tapet og de historiske begivenheder er Hanne Fabricius ved at skrive en kunsthistorisk fortælling, der sigter på at giver børn (og voksne) appetit på viden om kunst- og natursyn i Renæssancen. Næsehornet var et ukendt, mytisk dyr. Gennem breve, erindringer, digte og militærrapporter spredte rygtet om Næsehornet sig over hele Europa, ikke mindst hjulpet frem af den nye bogtrykkerkunst.
Næsehornet satte spor, der den dag i dag kan ses i Vatikanets frescoer, Firenzes springvand, Lissabon, Nürnberg og mange andre steder.
Børnebogen følger inspirationens veje og opbygges som en sporjagt, der fører læserne fra kunstskat til kunstskat i forsøget på, at opklare Det første Næsehorns dramatiske skæbne.
Bogen bliver rigt illustreret med tegninger og fortolkninger af samtidsbilleder, gamle søkort, fotos af kunstværker, tekstiler, arkitektur, møbelkunst og dyreliv. Bogens fortælling suppleres med faktabokse, der sætter fortid og nutid i perspektiv, ligesom tankevækkende og lærende småopgaver vil indgå.  
 
Ganda_cartoon
  Ganda_ged Frida_Kronborg